NOU TREND ÎN TURISMUL ROMÂNESC

O nouă atracție din Munții Buzăului așteaptă turiștii în căutare de locuri unice. Cazarea se face în cabane din lemn, în forma literei A, aflate la poalele unui deal împădurit. Clienții sunt răsfățați cu meniuri tradiționale gătite în restaurant, însă au și opțiunea de a-și prepara singuri mâncarea în bucătăriile complexului.

Mugurel Ionașcu este administratorul unui nou complex turistic  de pe Valea Buzăului. Pensiunea se află la marginea localității Pârscov, lângă un crâng. Aici, turiștii descoperă o oază de liniște, cu aer curat și triluri de păsărele. Șase cabane în forma literei A completează peisajul dominat de verdele pădurii. Mugurel adminsitrează noua pensiune împreună cu Ioana, soția lui.

În curtea spațioasă a complexului din Pârscov, turiștii au la dispoziție terase, zonă de grătar, cuptor și sobă pe lemne, piscină, loc de joacă și, piesa de rezistență, ciubărul încălzit cu lemne.

Cele șase cabane au fiecare o capacitate de cazare de patru persoane, doi adulți și doi copii. La parter au un dormitor cu pat matrimonial, baie și bucătărie open-space, iar la etaj, un dormitor mai mic cu o priveliște deosebită.

De la 1 octombrie, în timpul săptămânii, o cabană poate fi închiriată cu 400 de lei pe noapte, iar în weekend, cu 500 de lei. Cei care doresc trei mese pe zi mai plătesc 150 de lei pe zi, de persoană. Accesul la ciubăr este inclus în prețul cazării. Complexul a intrat în circuitul turistic național de numai o lună. Cei care au rezervat deja locuri în complexul din Pârscov caută relaxare dar și locuri pentru ospețe de neuitat.

În apropiere mai găsim încă cel puțin două complexuri turistice tematice, la Unguriu și Berca. Pentru aventurierii de toate vârstele, zona este bogată în atracții naturale. Printre cele mai cunoscute obiective din apropiere sunt Vulcanii Noroioși, Trovanții de la Ulmet, Așezările rupestre de la Bozioru și Muzeul Chihlimbarului de la Colți.

Related posts